31 Mart 2010 Çarşamba

Pilaska

Pilaska(pırasalı mısır ekmeği) Demirköy'de çok yapılan Trakya'ya özgü bir tarif.Pırasa yemeğinden sıkılanlar için değişiklik olabilir.Ben de komşumdan yeni öğrendim ve paylaşmak istedim.

yarım kilo pırasa
1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
4 su bardağı iri çekilmiş mısır unu
1 çay kaşığı karbonat

Önce pırasaları ayıklayıp robottan geçiriyoruz,sonra tuzla pırasaları ovuyoruz.Biraz suyu çıkıyor,suyu atmadan geri kalan tüm malzemelerle karıştırıyoruz.Bulamaç haline gelince yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.Afiyet olsun:) Pin It Now!

Hiç yorum yok:

Pin it

Popüler Yayınlar